Vad jag kan göra för dig?

Jag har jobbat drygt 30 år som systemutvecklare, började med det på heltid 1988.

Min specialitet är som Senior .Net Backend Systemutvecklare, främst jobbar jag med C#, VB.NET, Entity Framework och MS SQL-server.

VB.Net började jag arbeta med 2001, C# kom ut på marknaden 2004, men jag började lite smått med C# 2005. SQL-Base var min första relationsdatabas som jag började jobba med 1992, Sen kom jag in på Sybase SQL-Anywhere ungefär samtidigt och sen kom jag in på SQL-Server 1996.

Jag är passionerat förtjust att jobba med programmering, databasmodellering och arkitekturfrågor. Jag upplever det som mycket spännande att det ständigt går att utvecklas inom detta yrke, som jag tycker är fantastiskt roligt.

Jag har jobbat med stora och små projekt, främst verksamhetssystem för statliga myndigheter, landsting, kommuner och större privata företag.

Bland annat deltog jag i ett projekt där teamet byggde ett ekonomisystem för 3 olika landsting. Systemet bestod av 13 delsystem, med en databas med 555 tabeller. Systemet var ursprungligen kostnadsberäknat till 200 manår, men troligen p.g.a. skicklig projektledning och modern teknik så hann teamet klart systemet på 30 manår. Kunderna var och är fortfarande supernöjda.

En viktig erfarenhet och kunskap jag skaffat är hur viktigt det är att bygga effektiva komponenter som är väl testade, stabila och paketerade till återanvändbara små komponenter som flera andra utvecklare kan använda i de utvecklingsteam jag jobbat med. Jag kallar detta för ”komponenttänk”. Grundtanken är att man bara ska skriva koden en gång, sen ska andra utvecklare kunna återanvända de komponenter jag skapat. Det blir mycket effektivare, än att kopiera kod och sen även mångfaldiga underhållskostnaden till mer programkod. Bättre att ha det samlat på ett ställe, nämligen i komponenten. Det blir mycket effektivare att kopiera en färdig komponent vid uppdateringar.

Jag är frilansande och kan ta anställning eller konsultuppdrag.

Konsultuppdrag faktureras via Cool Company Skandinavien AB.

Har du ett projekt du behöver hjälp med?

Ring Conny Westh, telefon 073-898 68 61

PS. Jag har drivit flera företag sedan främst 1999 och har även möjlighet att hjälpa andra småföretag med affärsrådgivning, affärsplan, med kalkylering, budgetering, redovisning och en del avtalsorientering, förlikningsavtal (jag är inte utbildad jurist men har lång erfarenhet som företagare som kan vara till stor hjälp att hitta rätt i djungeln av paragrafer och jurister) samt har varit behjälplig vid enklare betalningstvister för småföretag. Erfarenhet av IT-konsulter, webbhotell, småhusbyggare (snickare), lackverkstad, bilverkstad och kiosk.